Sportpsycholoog Eindhoven

Elke sporter is altijd gedreven en vol passie bezig met het beoefenen van zijn of haar sport. Het spelen met plezier en vertrouwen om zo tot een optimale prestatie te kunnen komen is daarbij het grote doel. In de huidige wereld van de sport is daarbij het mentale aspect heel erg belangrijk, u wilt immers een high-performance neerzetten. Een sportpsycholoog kan u hierin begeleiden. Wij van M-sports & performance opereren als sportpsycholoog in de regio Eindhoven om u als sporter te ondersteunen in de mentale weerbaarheid als het gaat om uw sportprestaties.

Werkwijze

Als sportpsycholoog is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u een betere prestatie kunt halen als het gaat om uw sport. Door mentaal sterker te worden kunt u uw kans vergroten om de prestaties die u wenst te behalen, ook daadwerkelijk kunt behalen. Er zal worden gekeken naar hoe uw huidige situatie is en tijdens een intake zal er worden bekeken wat de doelen zijn die u graag zou willen behalen. Ook proberen we er achter te komen van welke mentale aspecten u hinder ondervind, waarbij deze invloed hebben op uw sportprestaties. Er is daarbij ook een verschil in het sporten in teamverband of sporten als individu. Als teamsporter wordt er gekeken naar hoe bijvoorbeeld de communicatie beter kan worden geregeld dit kan ook als bedrijfstraining handig zijn. Een goede communicatie kan helpen in het zelfvertrouwen, maar ook in het vertrouwen naar elkaar. Als individuele sporter wordt er eerder gefocust op bijvoorbeeld het concentratievermogen en hoe je nog beter kunt presteren onder druk bij een wedstrijd. Voor iedere sporter is er maatwerk om te bekijken hoe de mentale weerbaarheid kan worden vergroot. Deze coachingstrajecten zijn er niet alleen voor sporters, maar ook voor bedrijven in de vorm van bedrijfstrainingen en voor mensen die werkzaam zijn in sectoren waarin een high performance geleverd dient te worden.

Sportpsycholoog Eindhoven

Mentale training

Het belangrijkste aspect aan de coaching die u kunt afnemen is het aanleren van een aantal vaardigheden die u kunnen helpen bij het beter omgaan met de druk die komt kijken bij het beoefenen van uw sport. Denk daarbij aan het stellen van uw doelen op een juiste manier, het doen van ontspanningsoefeningen en gedachtetrainingen. Hierin leert u om de negatieve gedachten die u heeft om te buigen. Ook zal er worden gekeken naar wat voor u de juiste wedstrijdvoorbereiding is. Heeft u juist wat meer rust nodig of zijn er andere voorbereidingen die u kunt treffen. Met deze vormen van training heeft u handvatten binnen bereik om in de toekomst  mentaal weerbaarder te zijn bij uw sportprestaties, zowel in de voorbereiding als bij de wedstrijd zelf. U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen waarin wij kunnen bekijken wat voor u de mogelijkheden zijn.